Uneori muncim ani la rand, fara a simtim ca ne gasim locul si dorinta de a schimba ceva este din ce in ce mai mare.Daca te gandesti sa renunti la slujba pentru a-ti urma visele, atunci trebuie sa urmezi cateva sfaturi pentru a reusi:
1. Aveti incredere in instinct Increderea proprie este usor de spus, dar greu de dobandit. Instinctul nostru poate percepe un simt de orientare foarte bun, dar aparent, suntem foarte buni la ignorarea acestuia. Ne dicteaza sa interactionam cu oamenii si sa luam atitudine, dar ne oprim din stanjenire sau frica. Aceasta energie din interior se stinge oarecum si astfel ne pierdem credinta in noi insine. Cu cat facem mai mult acest lucru cu atat ne despartim mai mult de noi insine.
2. Schimbarile necesita rabdare
Daca astepti ca lucrurile sa fie absolut perfecte, nu se va intampla asa cum vreti. Exista intotdeauna un obstacol sau o piedica, asa ca nu nici nu incercati. Atunci cand vreti sa va cumparati o casa sau va ganditi sa faceti un copil, este important sa aveti rabdare si sa nu grabiti lucrurile. Chiar daca jobul nu este cel mai grozav, trebuie sa aveti puterea sa luptati si sa aveti incredere ca puteti reusi. Schimbarile majore vin atunci cand treceti prin momente dificile din viata.
3. Puneti un plan inainte sa va parasiti slujba
Totul incepe cu o idee despre ceea ce va place si va vedeti facand, apoi cum ar functiona afacerea si ce beneficii ar oferi. Daca va ganditi la o afacere in comert, va trebuie cunostiinte minime de marketing, legislatie, management si contabilitate. Un curs de formare ar putea sa va ajute sa insusiti toate aceste cunostiinte, cum ar fi curs lucrator in comert Lira Cop.
4. Cititi viata persoanele pe care le admirati
Cercetati inceputurile oamenilor care va inspira si modelati in subconstient exemplul acestora.
5. Finantati si acoperati-va in perioada de tranzit
Puneti deoparte o parte din salariu pana cand simtiti ca sunteti suficient de puternic pentru a face saltul. Astfel de schimbari se fac in timp si, sigur, nu doriti sa aveti datorii sau sa nu aveti cum sa va platiti facturile. Luati in calcul, ca este nevoie, probabil, si de urmarea unor cursuri de specialitate, daca nu le-ati facut deja. Pasiunea, uneori, nu este suficienta in a incepe o afacere proprie. La un curs profesional dezvolti abilitati ce te vor ajuta sa urci pe scara profesionala.
Un curs care va ajuta in orice domeniu este cel de notiuni fundamentale de igiena Bucuresti.
6. Asteptati sa va simtiti inconfortabil
Rezistenta este forta care incearca sa impiedice cresterea si transformarea, iar dvs o sa experimentati multe pana cand incepeti ceva nou. Ne este frica de schimbare, asa ca noi cream rezistenta care ne indeparteaza de a face lucruri bune pentru noi. Singurul motiv pentru care ne intoarcem in vechile modele este datorat familiaritatii si confortului. Cine s-a dezvoltat si a trait confortabil? Asa ceva nu se intampla.
7. Gasiti prieteni care sa va incurajeze
Tindem sa fim cei mai rai critici ai nostri. Din acest motiv, este de recomandat sa intrebati prietenii dvs ce parere au si ce admira la dvs. La orele de curs profesional, veti primi sfaturi si feed-back de la traineri, dar puteti ruga colegii sa va ofere opinia lor. Puteti sa-i adunati in acelasi loc sau sa-i rugati sa va scrie un mesaj/mail in care va pot exprima toate lucrurile bune/negative pe care le aveti.
8. Mediteaza
Doar cinci minute de meditatie in fiecare zi va pot ajuta sa va puneti in mintea potrivita pentru a lua cele mai bune decizii pentru dumneavoastra. Oamenii spun adesea ca nu au timp, dar exista modalitati usoare de a incerca acest lucru, cu cat incerci mai mult meditatia cu atat vei avea mai multa senzatie de calm si bunastare. Creierul are nevoie de spatiu pentru a se detoxifia si a se goli singur, iar meditatia, in primele momente in care o faci, va oferi un spatiu pentru creierul tau de a se detoxifia de toate gandurile.